Waar Axolotl kopen? Een goed en gezond huisdier krijgen - Fumi Pets | 2024 (2024)

Inhoudsopgave

Laatst aangepast op 21 juli 2021 door fumipets

Volgens de legende was de oorspronkelijke axolotl een god die zijn uiterlijk veranderde om te voorkomen dat hij werd geofferd. Zelfs als de axolotl geen godheid is, is het nog steeds een fascinerend wezen. Een axolotl is een kleine salamander die behoort tot de familie van de amfibieën.

In tegenstelling tot de meeste amfibieën ondergaan axolotls geen levensverandering wanneer ze volwassen zijn. In plaats daarvan leven ze de hele tijd in het water. Kikkers bijvoorbeeld ondergaan een metamorfose en gaan van leven in het water naar leven op het land.

Waar koop je Axolotl? Als nieuwe koper raden we altijd aan om een ​​Axolotl in de winkel te kopen, bij voorkeur van een gerespecteerde fokker in plaats van een generieke dierenwinkel van een groot merk. Als dat geen optie voor u is, kunt u online kopen; we hebben hieronder veel gerenommeerde internetverkopers opgenomen.

Waar Axolotl kopen? Een goed en gezond huisdier krijgen - Fumi Pets | 2024 (2)

Een volwassen axolotl, die ongeveer 18-24 maanden oud is, is tussen de 15 en 45 centimeter lang en weegt tussen de 2 en 8 gram. Het heeft oogloze ogen, een brede kop, lange vingers, grills met franjes en een lange staart, net als andere salamanderlarven. Vrouwtjes hebben een breder lichaam en een gezwollen cloaca, terwijl mannen een gezwollen cloaca hebben. Ze ademen via hun kieuwen, maar ze kunnen soms oppervlaktelucht inslikken om hun zuurstoftoevoer te vergroten.

Vanwege de vier verschillende pigmentaties in hun lichaam is het bekend dat axolotls vaak van kleur veranderen. Het natuurlijke type is olijfbruin met gouden spikkels, terwijl de mutanten goud kunnen zijn met gouden ogen, roze met zwarte ogen, grijs met zwarte ogen of grijs met zwarte ogen en zwart. Er is gezien dat ze hun camouflage veranderden om te verbergen, maar slechts in beperkte mate.

De inheemse habitat van de axolotl is het meer Xochimilco, in de buurt van Mexico-Stad. Ze leven in de buurt van de bodem van het meer en langs de kanalen. Axolotls ontwikkelen zich, in tegenstelling tot andere amfibieën, niet tot luchtademende volwassenen en brengen daarom het grootste deel van hun leven onder water door. Omdat transformatie veel energie vereist, leven deze wezens het liefst in koude omgevingen op grote hoogte. Desalniettemin kunnen axolotls tot metamorfose worden gebracht door jodium te gebruiken of door jodiumrijk voedsel te eten.

Wormen, schaaldieren, insectenlarven, weekdieren en kleine vissen worden allemaal door axolotls in het wild gegeten. Salamanders jagen door hun prooi te ruiken, vervolgens te happen en naar binnen te zuigen als een stofzuiger. Axolotls hebben geen echte roofdieren in het meer, maar hun grootste gevaar zijn enorme vissen, die de juveniele axolotls verslinden.

LEES: 9 schattige kikkerrassen die gewoon geweldig zijn - Fumi Pets

De reproductie van de axolotl is slecht begrepen. Ze hebben 6-12 maanden nodig om zich in het larvale stadium te ontwikkelen. Vrouwen ontwikkelen zich langzamer dan mannen. Het begin van het paarseizoen wordt aangegeven door de stijgende temperaturen in het meer.

Mannetjes gooien meestal spermatoforen in het meer en proberen dan vrouwtjes naar zich toe te lokken. De vrouwtjes kiezen vervolgens de zaadcellen en bevruchten ze om via hun cloaca eitjes te maken. Tijdens de paaifase laten de vrouwtjes gemiddeld 400 tot 100 eieren los. De afgezette eieren zijn meestal verbonden met een rots of plant en het vrouwtje kan zich meerdere keren per seizoen voortplanten. De staarten en kieuwen van de larven zijn meestal zichtbaar in het ei en het uitkomen duurt 2 tot 3 weken.

Waar Axolotl kopen? Een goed en gezond huisdier krijgen - Fumi Pets | 2024 (3)

Er zijn veel redenen waarom je een axolotl zou moeten kopen. Zorg ervoor dat je een basiskennis van de amfibie hebt voordat je begint. Leer meer over de soorten omgevingen die bevorderlijk zijn voor het voortbestaan. Omdat dit een amfibie is en geen vis, is een zoetwatertank ideaal. Je moet ook bekend zijn met de vele soorten axolotls.

GFP Lucy en GFP wildtype bijvoorbeeld. GFP verwijst simpelweg naar het feit dat ze geelgroen oplichten wanneer ze worden blootgesteld aan een blauwe LED of blacklight. Melanoïde, normale albino, albino melanoïde en gouden albino zijn enkele van de andere axolotl-variëteiten. Zorg ervoor dat u axolotl koopt tegen de aanbevolen prijzen wanneer u gaat winkelen. Ze zijn niet onbetaalbaar; in feite kun je ze kopen voor slechts $ 50. U kunt betere deals op de markt vinden dan deze.

We raden u aan om een ​​Axolotl persoonlijk aan te schaffen als u voor het eerst klant bent. U kunt niet alleen persoonlijk zien wat u ontvangt, maar u kunt ook goed advies krijgen.

De op één na beste locatie om axolotl te krijgen is op internet. Axolotl is tegen redelijke kosten te vinden in verschillende online winkels. Zorg ervoor dat u een gerenommeerde website kiest die amfibieën verkoopt. Controleer de authenticiteit van de website en klantbeoordelingen om er zeker van te zijn dat het geen fraude is. Oplichters runnen online eCommerce-winkels voor frauduleuze doeleinden, en er zijn er tegenwoordig genoeg op internet. De beste axolotl-verkoper is iemand die de amfibieën grootbrengt. Je krijgt de beste prijs als je iemand kunt vinden die ze kweekt van eieren tot ze volwassen zijn.

LEES: Wat eten padden? 7 verrassende voedingsmiddelen - Fumi Pets

U moet de volgende online winkels bezoeken:

koop-axolotls.com

koopanaxolotl.com

joshsfrogs. com

backwaterreptiles. com

undergroundreptiles. com

U moet zoeken naar een provider die u kan helpen bij de bezorging. De provider moet 100 procent van de tijd live axolotl-levering kunnen garanderen. De temperaturen moeten tijdens het verpakken en transport op gespecificeerde niveaus worden gehouden om hun overleving te garanderen. Als de provider verschijnt met een dode axolotl, moeten ze overwegen deze te vervangen of uw geld terug te betalen.

Als je eenmaal je axolotl hebt gekregen, zorg er dan voor dat je een tank hebt opgezet om in te leven. Zorg ervoor dat je een filter voor je tank krijgt; de prijs is afhankelijk van de grootte van de tank die u kiest. Je moet ook prime aan het water toevoegen. Chloor of een andere chemische stof zal uw axolotl doden of beschadigen als het water niet wordt behandeld. Je moet je axolotl een plek geven om zich in je tank te verstoppen.

Omdat het in hun instinct is om te verbergen, moet je ervoor zorgen dat je ze alles geeft zonder spikes of scherpe randen. Je hebt ook een thermometer nodig om de temperatuur van het water te controleren. Je moet de axolotl iets te eten geven. Bevroren bloedwormblokjes en diepgevroren artemia zijn favoriet.

Er mogen geen grind, rotsen of stenen in de tank zitten. Alles wat kleiner is dan een axolotl wordt afgewezen. Ze mogen niet samen met andere dieren worden gehouden, omdat ze ze kunnen bijten of infecteren. Voeg gewoon nog een axolotl toe als je extra ruimte hebt. Maak de tank of iets dat ermee in contact komt nooit schoon met zeep. Gebruik een kalkoenbreker om uitwerpselen en verspild voedsel te verwijderen. Raak de axolotl niet aan als je in de verleiding komt. Het slijm dat hen afschermt, kan beschadigd raken.

Axolotls zijn unieke dieren die, ondanks hun bijzondere kenmerken, als huisdier kunnen worden gehouden. Als u op zoek bent naar een exotische fokker of dealer om een ​​axolotl van te kopen, moet u op zoek gaan naar een exotische fokker of dealer. U kunt uw eigen onderzoek doen of advies krijgen van een dierenarts over waar u axolotl kunt vinden.

In tegenstelling tot andere huisdieren heeft de axolotl meer aandacht nodig. Het begint allemaal met de omgeving waarin ze leven en eindigt met de spullen die ze consumeren. Alles moet voldoen aan de vastgestelde richtlijnen. Het zijn amfibische dieren, wat betekent dat ze kunnen ademen via hun kieuwen en lengen. Ze kunnen echter niet op het land gedijen en moeten dus in zoet water leven. Dit komt door het feit dat hun lichaam volledig uit kraakbeen bestaat en dus kneedbaar is. Omdat hun huid gevoelig is voor licht, dient water om licht te verspreiden dat anders de huid van de axolotl zou kunnen beschadigen.

LEES: Zijn kikkers gewervelde of ongewervelde dieren? - Fumi Huisdieren
Waar Axolotl kopen? Een goed en gezond huisdier krijgen - Fumi Pets | 2024 (4)

Axolotls hebben een tank nodig die tussen de 15 en 20 gallons groot is. Dit komt door het feit dat ze slechts een maximale lengte van één voet bereiken. Het is niet nodig om de tank volledig met water te vullen. Zorg ervoor dat er genoeg water is om de axolotl met minstens een voet te bedekken. Je hoeft ze niet in de zon te houden of warmte te bieden, omdat hun natuurlijke habitat kil is. Concentreer je op temperaturen tussen 57 en 68 graden Fahrenheit.

Zorg ervoor dat de nieuwe tank filters heeft voordat u de axolotl introduceert. Dit helpt bij het bezinken van het water en het filteren van ziektekiemen. Terwijl u de testkits gebruikt die verkrijgbaar zijn in aquariumwinkels, moet u de parameters van het water in de gaten houden. Zorg ervoor dat het water niet vaak wordt rondgepompt, bijvoorbeeld om de twee weken, en dat ten minste 40-50 procent van het water wordt verwijderd en vervangen door geconditioneerd kraanwater.

Het mag niet te warm of te koud zijn. U moet er ook voor zorgen dat alles in de buurt van de bodem van de tank wordt verwijderd. Als ze niet worden verwijderd, kunnen voorwerpen zoals niet opgegeten voedsel en uitwerpselen ammoniak produceren, wat schadelijk is voor axolotls. Ammoniak is extreem gevaarlijk voor de axolotl en kan hem zelfs doden. U mag nooit per ongeluk met uw sifon op uw axolotl slaan, omdat dit kan leiden tot ernstige fysieke schade. Als u problemen ondervindt bij het werken met een sifon terwijl de Axolotl in de tank zit, probeer deze dan te verwijderen.

Ten slotte worden de meeste axolotls 10 inch lang, met slechts een paar die 12 inch bereiken. Ze bereiken geslachtsrijpheid wanneer ze ongeveer 8 cm lang zijn, wat slechts zes maanden of zelfs een jaar kan duren. Een goede verzorging is essentieel, evenals het vermijden van te vroeg fokken, aangezien dit een negatief effect kan hebben op het leven van de amfibie. Als ze op de juiste manier worden verzorgd, kunnen ze tot 15 jaar oud worden.

Publicatie Bezichtigingen: 11,157

Waar Axolotl kopen? Een goed en gezond huisdier krijgen - Fumi Pets | 2024 (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6707

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.